10 Haziran 2011 Cuma

Panda' nın Müslüm Baba Reklamına Karizma Rötuşu



Son bir aydır dondurma markası Panda' nın ünlüler oynatarak yaptığı reklamlar tvlerde yayınlanıyor. Panda reklamlarında oynayan ilk ünlü Hande Yener olurken, birkaç hafta sonra bu sefer reklamların favori ismi Müslüm Gürses bu reklam kampanyasında yerini almıştı. Müslüm Gürses reklamda "Hem büyükleYe hem küçükleYe işte nefis donduYma, panda panda panda, panda enfes donduYma" şeklinde Panda' nın cingılını söyledikten sonra maskot panda ayısı "size baba diyebiliy miyim Müslüm Baba?" diye sorduğunda ise "babalık mabalık kalmadı pandacığım, ben de çocukluğuma döndüm, Y haYfini söyleyemiyoYum aYtıııık" diye konuştuğunda eminim herkes biraz şaşırmış ama takiben tebessüm etmiştir. Yılların Müslüm Babası ekrana çıkmış, R leri söyleyemeyen bir çocuk misali Y harfi ile konuşurken, üstüne bir de babalık kalmadı diyordu.

Ben Müslüm Gürses' i şimdiye kadar dinleyen biri olmadım hiç, ama saygı duyarım, asla kötülemem. Panda reklamındaki bu rol ise onun ne kadar sorunsuz ve kaprissiz bir insan olduğunu gösteriyordu bence. Ta ki o reklamları bugün tekrar ama büyük bir farkla izleyene kadar.

Sanırım bu reklam yayınlandıktan sonra belli bir kesimin ciddi tepkisini çekmiş olacak ki, reklamı asıl özel kılan kısımlar olan Müslüm Baba' nın R leri Y olarak söylediği kısımların çoğu çıkarılmış, markanın mottosu olan "Panda enfes donduYma" olarak olarak söylenen kısım ise "Panda enfes donduRma" olarak rötuşlanmış. Bence hoş olmamış, bir işe başlıyorsanız sonuna kadar gideceksiniz. Ama bu olaya bir de Müslüm Gürses fanatiklerinin gözünden bakmak gerek tabi.

Neyse kısacası güzel ve eğlenceli bir proje normal bir reklama dönüşüp bütün ayrıcalığını, özelliğini kaybetmiş. Sonradan pişman olunacak şeyleri önceden iyi düşünüp işe başlamak gerekmiş demekki...

hala izlememiş olan azınlık için reklamın videosu:

muslum gurses - panda reklam filmi | izlesene.com

Yazıyı Paylaş!

1 yorum:

ergundogdusemih dedi ki...

ata demirerin hat reklamı çıkmış çok keyifli onuda izlemeni tavsiye ederim .. bi reklam dizisi başlamış dersek yalan olmaz

Related Posts with Thumbnails